Handlekurv
0 produkt(er) 0,00
Det er ingen produkt i din handlevogn
Hjem

Om el-sykler

Her har vi samlet typiske spørsmål og svar om el-sykler.

Hvorfor el-sykkel?
En el-sykkel er miljøvennlig i forhold til buss, bil og moped, samtidig som du får brukt kroppen aktivt. En vanlig sykkel gir deg riktignok også mosjon, men med el-sykkelen kan du komme deg rundt uten å bli svett. Du kan sykle så lenge det er behagelig og bruke den elektriske motoren til å hjelpe deg opp tunge bakker eller over lengre strekninger. Du kommer deg fra A til B – enkelt, miljøvennlig og morsomt!
Hvordan fungerer en el-sykkel?
Enkelt forklart er en el-sykkel en vanlig sykkel, men med en elektrisk motor som hjelper til. Den store forskjellen mellom en el-sykkel og en moped, er at el-sykkelens motor virker når du tråkker, (eventuell håndgass fungerer opp til 6 km/t). Du må i utgangspunktet tråkke på pedalene for at sykkelen skal komme opp i fart.
Hvor fort kan man kjøre en el-sykkel?
For at sykkelen skal være fri for avgifter og unngå registreringsplikten som mopeder har, er det begrensninger på blant annet maksimal fart. I tillegg til at du må tråkke på pedalene for å øke farten over 6 km/t, er motorens ytelse begrenset til nominelt 250 watt. Motoren skrur seg av når man passerer 25 km/t. Skal det gå raskere enn det, må du selv tråkke i vei som med en vanlig sykkel. Det er også en begrensning på hvor fort sykkelen kan gå uten at du tråkker. Normalt skjer det med håndgassen. Her er regelen maksimalt 6 km/t.
Hvor langt kan man kjøre før batteriet er tomt?
Det avhenger helt av kjøreforhold, din vekt og type el-sykkel. Generelt kan vi si at du i utgangspunktet kan kjøre opptil 40 - 130 km avhengig av modelltype, men er det mye bakker eller sterk motvind kan rekkevidden bli kortere. Om batteriet går tomt, fungerer el-sykkelen omtrent som en vanlig sykkel, bare normalt sett noe tyngre å trå.